Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Urtemedisiner kan inneholde farlige nivåer av giftig form

Anonim

Urte medisiner som lakris, indisk rennet og opiumvalmue, står i fare for forurensning med giftig mugg, ifølge en ny studie publisert i Fungal Biology . Forfatterne av studien, fra universitetet i Peshawar, Pakistan sier det er på tide for regulatorer å kontrollere forurensning av mugg.

annonse


Anslagsvis 64% av befolkningen bruker medisinske planter til å behandle sykdommer og lindre smerter. Herbalmedisinmarkedet er verdt $ 60 milliarder globalt, og vokser raskt. Til tross for den økende populariteten til urtemedisin, er salget av medisinske planter for det meste uregulert.

Den nye studien analyserer giftig form som finnes på vanlige medisinske planter i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen Pakistan, hvor flertallet av folk bruker urtemedisin. De fant at rundt 43% av plantene var naturlig forurenset med toksiner, produsert av mugg som kunne være skadelig for menneskers helse. 30% av prøvene inneholdt aflatoksiner, som er kreftfremkallende og knyttet til leverkreft, og rundt 26% er forurenset med ochratoksin A, som er giftig for leveren og nyrene, og kan undertrykke immunforsvaret ..

"Det er vanlig å bruke medisinske planter i vårt land og å kjøpe fra lokale markeder og butikker, " sa Samina Ashiq, en av forfatterne av studien fra University of Peshawar. "Det er en vanlig misforståelse at bare fordi de er naturlige, er plantene trygge. Vi visste fra erfaring at dette ikke var tilfelle, men vi ønsket å virkelig teste det og kvantifisere forurensningen."

Ms Ashiq og teamet analyserte 30 prøver av planter kjent for deres medisinske egenskaper, inkludert lakris, indisk rennet og opiumvalmue. De fant at 90% av prøvene var forurenset med mugg, og nivåene overskride tillatte grenser i 70% av prøvene.

De vokste deretter muggene for å finne ut om de produserte giftstoffer som kan være skadelige for menneskers helse. 19% av muggene produsert aflatoksiner og 12% produsert ochratoksin A. Totalt sett utgjorde 31% av muggene som vokser på plantene de testet, skadelige giftstoffer.

"Disse resultatene er en klar indikator på at vi trenger strengere regulering på plass, " fortsatte Ashiq. "Det er en reell folkehelseproblem på grunn av mangelen på effektiv overvåkning av kvalitet, sikkerhet og effekt av disse medisinske plantene. Det er på tide for regulatorer å gå inn og sette grenser for å beskytte folk som vil bruke urtemedisiner som disse."

Planter kan bli forurenset i hvert produksjonsstadium: under vekst, håndtering, innsamling, transport og lagring. De som eksporteres til salg, kan være forurenset før de når sin destinasjon. I Pakistan og mange andre land blir disse plantene hovedsakelig solgt på markeder hvor hygiene ikke er topp prioritet.

"Ved å sette grenser for soppkontaminering av disse plantene, vil Pakistan og andre land bedre kunne eksportere til steder som har kontroller på plass. Hygienisk behandling og salg av medisinplanter er viktig for å beskytte mennesker, og også hvis økonomien skal dra nytte av den blomstrende urtemedisinindustrien, "sa fru Ashiq.

annonse



Historie Kilde:

Materialer levert av Elsevier . Merk: Innholdet kan redigeres for stil og lengde.


Tidsreferanse :

  1. Bashir Ahmad, Samina Ashiq, Arshad Hussain, Shumaila Bashir, Mubbashir Hussain. Evaluering av mykotoksiner, mycobiota og toksigeniske sopp i utvalgte medisinske planter av Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan . Fungal Biology, 2014; 118 (9-10): 776 DOI: 10, 1016 / j.funbio.2014.06.002