Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Mellomstore karnivorer er mest utsatt for miljøforandringer

Anonim

I et overraskende økologisk funn, oppdager forskere mellomstore rovdyr tilbringer mest tid på å lete etter mat, noe som gjør dem sårbare for endring.

annonse


Mammaliske rovdyr (vanligvis kalt rovdyr) tilbringer en betydelig del av dagen for fôring til mat, og jo mer tid de bruker, desto mer energi bruker de. Dette gjør rovdyr som bruker lang tid å foraging mer utsatt for endringer i miljøet som påvirker deres primære ressurs: deres byttedyr.

Det var blitt antatt at fôringstiden minker etter hvert som dyrstørrelsen øker, men ny forskning fra Imperial College London og ZSL (Zoological Society of London) viser at dette ikke er tilfelle.

Teamet brukte data på landrovdyr verden over, fra små rovdyr som vassdrag til noen av de største som tigre, for å demonstrere at blant alle arter, mellomstore (mellom 1 til 10 kilo i vekt) tilbrakte størstedelen av deres dag foraging. Eksempler på slike mellomstore karnivorer inkluderer malay civet, Iriomote cat, Leopard cat og Crab-eating Fox.

Resultatene, som ble publisert i dagboken Nature Ecology & Evolution, gir metoder basert på en ny matematisk modell for å forutsi dyrs sårbarhet for miljøforandringer som følge av tap av habitat og klimaendringer.

Studier medforfatter Dr Samraat Pawar, fra Institutt for biovitenskap ved Imperial, sa: "Vi foreslår en enkel matematisk modell som forutsier hvordan foraging tid avhenger av kroppsstørrelse. Dette kan bidra til å forutsi potensielle farer for rovdyr som står overfor miljøforandringer.

"Habitatendringer kan bety at rovdyr må bevege seg mer for å finne samme mengde mat, noe som gir dem større stress. Dette påvirker individets helse og dermed befolkningens helse." Vår tilnærming kunne brukes til å bedre forståelsen av diett av andre grupper av arter, samt forbedre vår kunnskap om trusler av klimaendringer og habitat tap i et bredere spekter av arter. "

Medforfatter Matteo Rizzuto, tidligere mastergrad i Institutt for biovitenskap ved Imperial, bemerket at hver artes sårbarhet også vil avhenge av hva slags bytte de spiser på: "Hvis de er i stand til å tilpasse sitt kosthold og diversifisere sitt byttedyr, de kan gå bedre. "

For å teste deres teori om kroppsstørrelse og fôringstid brukte teamet karnivoraktivitetsdata fra hele verden, samlet gjennom studier ved hjelp av sporingsmetoder som radiokraver og GPS. De så på data fra 73 landbaserte karnivore arter.

Den matematiske modellen utviklet av teamet identifiserer årsaken til at overraskelsesresultatet kan være slik. Dr Chris Carbone, medforfatter ved ZSL, forklarte at foraging vaner og størrelsesforskjellen mellom rovdyr og bytte er sannsynligvis årsaken: "Mellomstore rovdyr er tvunget til å søke etter mat i lengre perioder på daglig basis fordi de pleier å mate på byttedyr som er små i forhold til sin egen størrelse.

"Prey som er mye mindre enn en rovdyr er vanskelig å finne og fange, og kan derfor ikke lett tilfredsstille rovdyrens energibehov og gi utilstrekkelig" bang for pengene "."

annonse



Historie Kilde:

Materialer levert av Imperial College London . Opprinnelig skrevet av Hayley Dunning. Merk: Innholdet kan redigeres for stil og lengde.


Tidsreferanse :

  1. Matteo Rizzuto, Chris Carbone, Samraat Pawar. Foraging begrensninger reverserer skalering av aktivitetstid hos rovdyr . Nature Ecology & Evolution, 2017; DOI: 10, 1038 / s41559-017-0386-1